Willem de Kleynen

Willem de Kleynen is een geboren en getogen Hagenaar. Sinds 20 jaar woont hij dicht aan de zee. Langs het strand doet hij inspiratie op voor zijn verhalen.

Willem heeft naast zijn opleiding tot klinisch gedragspsycholoog ook de pilotenopleiding gevolgd. Hij heeft werkervaring in de psychiatrie en hij heeft jaren als vlieger op de wilde vaart gevlogen door heel Europa.

Lesgeven zit hem in het bloed en zo kwam het dat hij ook vlieginstructie gaf. Daarnaast ontwikkelde hij luchtvaart gerelateerd trainingen die tevens zijn psychologische kennis vereisten. Zo heeft hij crews van de luchtmacht, luchtvaartmaatschappijen en van helikopter-reddingsdiensten getraind. Als seniorvlieger werd hij tevens vliegexaminator.

Door zijn ervaringen, zowel in de kliniek als in de lucht, verzamelde hij verhalen die hij graag wereldkundig wilde maken. Verhalen over mensen en hoe men zich gedraagt in bepaalde situaties. Zo ook over mensen die het slachtoffer zijn van een alcoholgebruiker in hun directe omgeving.   
-------------------
Machteld van der Gaag
Machteld van der Gaag, copywriter, writer, journalist, zangeres en voice-over.


 
-------------------
Gerard Wouters

Geboren in een arbeidersgezin als jongste van 7 kinderen. 3 jaar
LTS. Daarna Haven Vak & Vervoerschool. 11 jaar in de logistiek gewerkt. Boekhouden gestudeerd (MBA) en 6 jaar als financieel interim manager gewerkt. Tijdens deze periode ben ik mijn Taoïstische leraar tegen gekomen en die heeft mij in 7 jaar
opgeleid en ingewijd in de Taoïstisch filosofie. In 1997
ontwikkelde ik een behandelmethode gebaseerd op die filosofie
die ik inmiddels 23 jaar met veel succes hanteer.
Ik geef behandelingen – ook voor groepen, lezingen, trainingen en ben auteur van 4 boeken. Ik was finalist in de Freelancer Of The
Year Awards 2016. Daarnaast bekend van RTL4 programma’s
“Life is beautiful, Altijd jong, Ontvoerd en Linda.meiden TV”.
 
-------------------
Marcel Voskens

     MARCEL VOSKENS  
    
     Ik ben opgegroeid op het platteland,
     waar we elke dag verse melk en  aardappelen kregen.
     Het was de bron voor mijn passie voor koken.
     In 1979 maakte ik waarschijnlijk mijn eerste gerecht uit een kookboek.
     Ik was toen 11 jaar oud. Het gerecht heette: “Bakkersverdriet”.
     Toen het op tafel kwam, vond niemand het lekker en ze lieten het bord
     verder onaangeroerd. Mijn vader at het echter met smaak op.

Jaren later werkte ik in de horeca en voelde me er als een vis in het water. Zowel in de bediening als in de bereiding van   lekkere gerechten in veel restaurants. In 1992 werd ik zelfstandig ondernemer en er was een deel horeca aan verbonden. In die drukke periode had ik nooit echt de tijd om thuis te koken en ik beperkte me vaak tot dezelfde gerechten als op de zaak. Sinds een jaar of acht, toen mijn ondernemerschap eindigde, kookte ik veel thuis. Daar had ik plezier in en mijn creativiteit voor het op smaak brengen van gerechten nam een vlucht. Iedere dag moet voor mij een feestje zijn, daarom neem ik geen genoegen met een doorsnee smaak. Sinds ik in IJsselstein woon, probeer ik niet alleen mijn vrouw en kinderen dagelijks te verwennen met heerlijke gerechten, maar ook buren, vrienden en collega’s. Niets is voor mij leuker dan mensen te zien genieten van eten. Lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik leerde terug te gaan naar de basis en op een makkelijke manier stapje voor stapje heel eenvoudig iets simpels, maar vooral iets lekker te maken. 

-------------------
Caroline Grau

Caroline Grau  (1963)

Van jongs af aan hebben verhalen en boeken mij geboeid. Na mijn studie aan de Erasmus Universiteit ben ik als hulpverlener en later, na een opleiding hypnopsychotherapie, ook als therapeut, gaan werken. In de periode van mijn opleiding tot therapeut ben ik mij gaan verdiepen in de analytische psychologie van Jung.


 

-------------------
Linda Smolenaers

Linda Smolenaers
 
     Linda Smolenaers (1982) komt oorspronkelijk uit Weert en trok voor
     haar studie orthopedagogiek naar Nijmegen waar ze nu woont. Naast
     haar werk in het onderwijs schrijft ze verhalen. Dat deed ze als kind
     al graag. De eerste versie van ‘De half-heks’ schreef ze tussen
     haar achtste en elfde jaar. Dat is nu, na meer dat twintig jaar,
     een kinderboek geworden en het is tevens haar debuut als
     schrijfster van kinderboeken.
 

-------------------